Dit jaar heb ik er weer voor gekozen om niet met de zomervakantie een langere periode op vakantie te gaan. Om ons toch te ontspannen hebben we lange weekenden genomen.  Dit heeft voor mij als voordeel dat ik als fysiotherapeut mijn praktijk gewoon door heb kunnen laten draaien. Tevens is het momenteel in de wereld van de amputee / prothese spitsuur. Met het bedrijf prothese-unlimited moeten we alle zeilen bijzetten om de ontwikkelingen die prothesegebruikers op zich af zien komen op een juiste manier te begeleiden. Eind juli heb ik in mijn weblog nog aangegeven dat er plannen zijn bij UVIT. Nu, het gesprek heeft inmiddels plaatsgevonden met beleidsmakers van UVIT op 4 augustus en ik denk dat we er wel uit zullen komen.   Er zal nog wel veel water door de Merwede stromen voor het uiteindelijk goed is opgelost.

Deze week was er ook de 100ste blog van Marije Smits. Ik heb al jaren het genoegen om haar sportieve activiteiten te volgen. Het heeft mijn

bijzondere aandacht, want wat kan die meid inspirerend zijn voor anderen. Jonge mensen die door een tumor geveld worden, vervolgens na herstel opveren en daarna met heel veel energie knallen. Om met onze Erica te spreken “het zijn kanjers”.  Rond 2001 dat Hans Leutscher, Frank Dik en ik programma´s hebben gemaakt voor mensen met een amputatie. Altijd maar doorzoeken naar het verbeteren van het toekomst beeld van mensen met een amputatie. Binnen dat team heb ik haar en andere sporters ook leren kennen; Annette Roozen en Jacco Middelveldt . Mensen die wars van een patiëntenorganisatie gewoon hun eigen ding doen.

Voordeel van die losse vrije dagen in een weekend dat je ook eens op andere plekken komt waar je normaal nooit komt. Zo was ik gisteren in Groenekan (net boven Utrecht) . Eerst het fort van Blauwkapel rondgewandeld en toen een stukje de polder ingereden. Kwam ik langs het pand van een collega fysiotherapeut. Aan de pui hing zo’n enorm billboard over Fitness voor elke dag. Boven aan stond “bewegen = leven” . Met de inspiratie van Marije en die andere sporters en dat bord van mijn collega  weet ik nu dat ik in beweging moet blijven met of zonder grootste organisatie als ondersteuning. Enthousiast heb ik een nieuwe twitter-account gemaakt; AmputeesNL. Zoals in USA zijn AmputeesUSA heeft, heeft Nederland zijn  AmputeesNL. Doorgeven van kennis aan anderen, uitwisselen van de beste ideeën in het belang van de amputee. In ben weer in beweging, doe mijn eigen ding en niemand die mij daarbij kan stoppen. Ik leef!

 

Met vriendelijke groet,

Hans van Mourik, fysiotherapeut en coach prothese-unlimited

Reageren? Mail naar Hans van Mourik

Regelmatig schrijft Hans van Mourik, fysiotherapeut en ervaringsdeskundige van prothese en orthese over actuele zaken in zijn weblog op pro-orthese.nl