Prothese Unlimited kwam in op de BIDDD in de Vogellanden een oude bekende tegen: Ard de Block. Ard is de man achter Ardtus realistische protheses. En als we het hebben over realistisch dan bedoelen we ook realistisch. Ard is een echte kunstenaar in  siliconen ledemaatprotheses. Bij zijn werk geloof je je ogen niet, maar als je het hebt gezien dan geloof je het pas.

Ard is geboren te Deventer en getogen in Apeldoorn, ging na de middelbare school naar Utrecht om te studeren aan de Hoge School der Kunsten. Hij koos voor de richting Architectonische vormgeving/3D-design met als afstudeerrichting productvormgeving. Het ambachtelijke aspect van niet alleen het

ontwerpen van meubels maar ook het maken ervan paste bij hem en hij besloot zich als professioneel kunstenaar te vestigen. Met succes. Zijn collectie heeft diverse keren de pers gehaald en is regelmatig te bewonderen geweest op beurzen, in galeries in binnen- en buitenland, op tv en in films.

Ard werkte vanuit zijn atelier in Teuge, een dorp onder de rook van Apeldoorn. 'Het was een mooie tijd', zegt hij hierover, 'maar wat ik miste als kunstenaar was het contact met en het daadwerkelijk iets kunnen betekenen voor een ander'.

Een vacature van Diortho BV, waarin gevraagd werd naar een sculpteur bood uitkomst. Hij reageerde en werd aangenomen. En als sculpteur van siliconen ledemaatprothesen kon hij zijn creativiteit en vakmanschap combineren met het adviseren en begeleiden van zijn cliënten. Hij werkte voor Diortho, later voor Otto Bock Benelux BV en is Ard ze4lfstandig ondernemer en u graag van dienst met Ardtus siliconen ledemaatprotheses.

Meer informatie
Ardtus
Vlijtseweg 248
7317 AN Apeldoorn
Zie meer op www.ardtus.nl
of twitter @Ardtusprotheses