De Flexiwalker  is de oplossing voor mensen die na een beenamputatie zo comfortabel mogelijk willen lopen. Deze prothesevoet bootst de natuurlijke voet na. De Flexiwalker  prothesevoet heeft daarom een enkelgewricht en een kuitspier.

Deze kuitspier slaat de energie op die vrijkomt bij het neerkomen van de prothesevoet. Door deze weer vrij te geven bij het afzetten ervaart de gebruiker ondersteuning bij het lopen. Een 'houterige' manier van lopen is niet meer nodig. De Flexiwalker geeft mensen met een beenamputatie maximale vrijheid. Dit blijkt onder meer uit de gewone loopsnelheid die gebruikers van de Flexiwalker  halen. Het is niet meer nodig om 'achter te blijven' als iemand met een beenprothese in een groepje valide mensen meeloopt.


Deze gepatenteerde vinding is het resultaat van een jarenlange ontwikkeling, door een gebruiker van een beenprothese. Deze ingenieur (robotica) nam na studie van alle bestaande concepten zelf het initiatief om een betere prothesevoet te ontwikkelen en zo weer natuurlijk te kunnen lopen na een beenamputatie.

Flexiwalker (model)Voor veel prothesegebruikers kan de Flexiwalker  een grote verbetering betekenen. Mensen die verder moeten na een beenamputatie gaan er met deze geavanceerde prothesevoet méér dan één stap op vooruit!

 

Naar de website van Flexiwalker, de prothesevoet waarmee je verder komt!