Armprothesegebruikers kampen soms met het probleem dat de prothese niet op een prettige manier vastzit aan het lichaam. Niet comfortabel dragen of mogelijk afschieten van de kunstarm bij dagelijkse activiteiten heeft  Delft Prosthetics aangezet tot het ontwikkelen van "de open fitting"

Stel je voor, het is warm weer en je hebt plastic schoenen aan. Je voeten beginnen al snel flink te zweten. Huidirritatie en een onaangename geur zijn het gevolg. Veel prothesegebruikers hebben hetzelfde probleem bij het dragen van hun armprothese. De meeste prothesen zijn uitgerust met een conventionele ‘Münster’

fitting. Deze kunststof fitting omsluit de armstomp volledig, inclusief een groot deel van de elleboog. De bedekte huid kan niet ademen. Dit zorgt bij veel gebruikers voor transpiratieklachten en huidirritatie, vooral bij warm weer.

 

De oplossing hiervoor is de fitting die ademt, de ‘WILMER open fitting.’ Deze open fitting laat 75% van de huid onbedekt. Zo kan de huid vrij ademen. De arm blijft koel en vrij van transpiratieproblemen.

Armprothese met de WILMER open fitting.
De open fitting is het resultaat van een zorgvuldige krachtenstudie door de TUDelft. De open fitting heeft een lichtgewicht roestvaststalen buizenframe. Het frame is bekleed met een zachte foamlaag. De open fitting is licht en sterk. Deze nieuwe constructie heeft nog een paar voordelen:
- De open fitting is gemakkelijk goed passend te maken door de instrumentmaker.
- De open fitting kan zonder gipsafdruk gemaakt worden.
- Ook geschikt bij een zeer korte stomp!


De open fitting heeft een RVS-buizenframe en een instelbare sluiting
De open fitting heeft een instelbare sluiting die de gebruiker zelf kan instellen. De instelbare sluiting geeft de gebruiker voordelen ten opzichte van de conventionele prothese:

- De gebruiker kan de fitting zo instellen dat deze optimaal past.
- De prothese blijft ook goed passen als een kind groeit, of als de stomp dikker of dunner wordt.
- Ook kinderen kunnen nu zelf snel en gemakkelijk hun eigen prothese op en af doen.
- Er is geen kous nodig bij het aandoen van de prothese.


De open fitting is ook in hippe kleuren leverbaar

De open fitting is in verschillende frisse kleuren leverbaar. Informeer bij je instrumentmaker en kies zelf een hippe kleur. Natuurlijk is de fitting ook in verschillende tinten huidskleur leverbaar.

Doelgroep

De open fitting is geschikt voor volwassenen en kinderen met een korte onderarm (congenitaal reductiedefect of amputatie). De open fitting is ook geschikt bij een zeer korte stomp.

Beschikbaarheid

De open fitting kan worden aangemeten door een aantal gespecialiseerde instrumentmakers. Deze vind u onder andere bij:

- Orthopedietechniek De Hoogstraat, Utrecht
- POM, Nijmegen
- LIVIT, Leiden

Vragen? Stel uw vraag per mail bij   Delft Prosthetics

bron informatie en foto's
Delft Prosthetics BV
Postbus 3233
2601 DE Delft
tel. 0643859109