4 Centra voor behandeling van kinderen met een aangeboren korte arm slaan de handen ineen met een landelijk onderzoek. Zij willen te weten komen hoe het is om een korte arm te hebben en waarom sommige kinderen/jongeren een prothese dragen en anderen niet.  Het doel van het onderzoek is om kinderen en jongeren met een korte arm beter te begrijpen en daardoor de zorg voor hen te verbeteren.
Het onderzoek zal gebeuren in maart met een mogelijke uitloop naar april. De doelgroep zijn kinderen / jongeren tussen 8 en 20 jaar en hun ouders. Zowel jongeren als de ouders worden opgeroepen om deel te nemen aan dit onderzoek.

Dit kan samen, maar als het kind niet mee wil doen kunnen de ouders toch deelnemen.   Het onderzoek zal plaatsvinden in een speciale website ingerichte omgeving waar de deelnemers de vragen voor kind, ouder en behandelaars kunnen beantwoorden en met elkaar in discussie kunnen gaan. Wie wil deelnemen of extra informatie over dit onderzoek wil ontvangen kan contact opnemen met de onderzoeker, Ingrid de Jong, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon: 050 3615539. Men ontvangt dan geheel vrijblijvend een folder met uitgebreide informatie over het onderzoek en een opgaveformulier.
De 4 centra zijn; Het Centrum voor Revalidatie van het Universitair Medisch Centrum Groningen, Revalidatiecentrum De Hoogstraat in Utrecht, de afdeling Revalidatie van het Erasmus MC in Rotterdam en het Revalidatiecentrum de Sint Maartenskliniek in Nijmegen

Toevoeging 17-3-2010
Namens de onderzoeker Ingrid de Jong, Centrum voor Revalidatie - UMCG  laat weten om teleurstellingen te voorkomen, dat er geen kandidaten voor het onderzoek meer nodig zijn.De vraag op op onze site heeft zo goed gewerkt, de groepen zitten nu vol. Waarvoor hartelijk dank.

Met vriendelijke groet,
Hans van Mourik