Onderzoek

VOOR ONDERZOEK NAAR HERSENACTIVITEIT BIJ (GEPOOGDE) HANDGEBAREN

Over het onderzoek

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) doet onderzoek naar hersen-activiteit. Bij het uitvoeren van (hand)bewegingen worden sommige gebieden in de hersenen actief. Wij willen onderzoeken of we deze gebieden kunnen ‘ontcijferen’: kunnen we aflezen welke handgebaren iemand maakt door de hersenactiviteit te meten? We willen ook graag onderzoeken hoe goed de gebaren te ontcijferen zijn bij proefpersonen die door amputatie hun rechterarm missen. Zij proberen dan de gebaren zo goed mogelijk uit te voeren.

Lees meer: Gezocht: proefpersonen met...

Studenten van De Haagse Hogeschool van de opleiding Human Technology zijn op zoek naar enthousiaste kandidaten, die enige tijd in het ziekenhuis hebben gelegen. Zij doen een onderzoek naar de zorg van de toekomst.

Het doel van het onderzoek is het in kaart brengen van hoe mensen hun verblijf in een ziekenhuis hebben ervaren.

Men vraagt:
Personen, die minimaal 4 dagen doorgebracht hebben in het ziekenhuis.

Het volgende gaat er dan gebeuren:
- er komt iemand langs om een 'boekje' af te geven. Bestaat uit vragen/opdrachten o.a. om een idee te krijgen over het onderwerp van de bijeenkomst.
- bijeenkomst (op de 1e locatie: De Haagse Hogeschool) om ervaringen te delen, ideeën te geven. Met kijk op de toekomst.
- bereidheid om naar de Haagse Hogeschool te komen.
- periode: komende weken

Meer informatie:
Zie de flyer en mail:
Gerben van Mourik [klik hier]
Student Human Technology
Academie voor Technology, Innovation & Society
De Haagse Hogeschool