Donderdagmiddag 11 april 2013 zal in de Eenhoorn, Amersfoort een ‘Meer dan handig’ symposium gehouden worden over de impact van hulpmiddelen op het leven van gebruikers. Hulpmiddelen zoals hoortoestel, armprothese of incontinentiemateriaal zijn bedoeld om praktische problemen op te lossen. Het idee is dat iemand met behulp van een hulpmiddel zo normaal mogelijk kan functioneren en kan ‘meedoen’. De praktijk is vaak ingewikkelder.

 

Zo zorgt een cosmetische armprothese ervoor dat je er ‘normaler’ uit ziet, maar ook dat je bepaalde activiteiten, zoals het verschonen van een baby, niet (goed) kunt uitvoeren. De komst van een hoortoestel kan de communicatie met collega’s op het werk verbeteren, maar de relatie met een partner thuis onder druk zetten. En waar incontinentiemateriaal het mogelijk maakt lekkage te verhinderen, kan een luier zelf weer bron zijn van grote schaamte.

Het symposium is bestemd voor zorgprofessionals, fabrikanten, belangenverenigingen en gebruikers van hulpmiddelen.
(met name armprothese, hoortoestel en incontinentiemateriaal) en wordt georganiseerd door twee onderzoekers van de Wageningen Universiteit, leerstoel Sociologie van Consumenten en Huishoudens. De aanleiding voor het symposium is de afronding van het onderzoek ‘De rol van hulpmiddelen in mechanismen van in- en uitsluiting’.

Zie meer op www.meerdanhandig.nl (aanmelden op de site meer dan handig)