Patiëntenorganisaties actueel

Stichting de Benen Nemen heeft weer i.s.m.  Dennisvanderzeijden Foundation een watersportdag op het prachtig eiland Robinson Crusoë op Loosdrecht georganiseerd. Geamputeerden of mensen met een verkorting aan arm of been konden ervaringen opdoen met  zeilen in diverse kleine boten of door kanoën. Dit onder leiding van ervaren zeilinstructeurs. De watersportdag 2013 werd op zaterdag 27 april gehouden.

Lees meer: Zeilen met een been of...

Dennis van der Zeijden foundation en stichting de Benen Nemen.nl organiseren op zaterdag 31 maart de 3e Watersportdag op Loosdrecht. Deze dag wordt georganiseerd voor mensen met een fysieke beperking. De deelnemers kunnen onder leiding van bekwame instructeurs zeilen en kanovaren op diverse boten. Naast het feit dat een dag op het water een heerlijke dagbesteding is, kan iedereen ook uitgebreid lotgenoten ontmoeten. Het motto van deze dag is: “Watersporten kan iedereen.”
Die dag zijn

Lees meer: Watersportdag op Loosdrecht...

Dirk-Jan Kraan – Fotograaf uit CothenRoosendaal – Een fysieke beperking hoeft niemand in de weg te staan om indoor te skydiven. Stichting Sport is Leven, Stichting Handispots, en de Dennis van der Zeijden Foundation organiseerde afgelopen zaterdag 10 december een skydive event in de windtunnel van het Indoor Skydive Centrum.

Vliegen als een vogel
Uit heel het land melden zich zo’n 80 deelnemers aan voor deze grensverleggende activiteit. Voordat men de tunnel kon betreden,

Lees meer: Prothese als een vogel in de...

De CG-Raad, NPCF, LPGGz en Platform VG hebben voor hun leden een overzicht gemaakt van de zorgverzekeraars die het lidmaatschap van een patiëntenvereniging in 2012 (deels) vergoeden. De informatie is afkomstig van KiesBeter.nl en uit polisvoorwaarden aanvullende verzekeringen.

Naast de positieve lijst is er ook een negatieve lijst van zorgverzekeraars die niet het lidmaatschap vergoeden.

Lees meer: Wel of geen vergoeding...

De bezuinigingsmaatregelen van het kabinet hebben ook consequenties voor de CG-Raad, de meerjarenprogramma’s en de dienstverlening aan hun leden (dit zijn geen individuele leden maar lid-verenigingen). De bezuinigingen treffen in de eerste plaats de instellings- en programmasubsidies van de patiënten- en gehandicaptenorganisaties.De CG-Raad krijgt de komende jaren veel minder subsidie. In een brief aan de leden belicht directeur Angelique van Dam de gevolgen daarvan. “De urgentie om gezamenlijk op te trekken is groter dan ooit.” De CG-Raad moet de komende jaren drastisch bezuinigen. Dit betekent onder meer dat de personele bezetting van de CG-Raad volgend jaar met ruim de helft wordt teruggebracht.

Lees meer: Reorganisatie CG-raad houdt...