Jan Willem Landré, directeur Atletiekunie en Cas Welling, directeur OttobockOttobock en Frank Jol hebben zich zaterdag 20 april 2013 opnieuw als official suppliers voor de komende vier jaar aan de Atletiekunie verbonden. Ottobock is een toonaangevend bedrijf op het gebied van orthopedische producten en levert protheses voor gehandicapte atleten. Frank by Frank Jol verleent exclusief materiële ondersteuning voor de Paralympische selectie. Zowel Ottobock als Frank Jol zijn daarmee voor de komende vier jaar ‘Official Supplier van het Dutch Parathletics Team'.

Jan Willem Landré, directeur van de Atletiekunie, is blij met de hernieuwde samenwerking: "Vorig jaar heeft ons Paralympisch atletiekteam grote indruk gemaakt, met als hoogtepunt de zeven medailles tijdens de Paralympische Spelen in Londen. Onze atleten en bondscoaches hebben daarbij veel te danken aan de expertise van Ottobock en Frank Jol. Tot en met Rio 2016 zijn we wederom verzekerd van hun diensten en daarom kijk ik met vertrouwen uit naar de komende Paralympische periode."

 
De leden van het Dutch Parathletics Team (v.l.n.r. bondscoach Guido Bonsen, atleten Marlou van Rhijn en Iris Pruysen en Ronald Hertog en ambassadeurs Suzan Verduijn en Marije Smits tezamen met Jan Willem Landré, Cas Welling en Frank Jol

Directeur Cas Welling van Ottobock: "Ottobock is al sinds 1988 verbonden aan de Paralympics en zal ook in Rio 2016 Partner zijn van het International Paralympic Committee. In Nederland ondersteunt Ottobock met trots de topsporters en ‘Blade Babes' van het Dutch Parathletics Team van de Atletiekunie."


Jan Willem Landré en Frank Jol

Frank Jol: "Ik stem de prothese volledig af op de atleet. Maatwerk is essentieel. De nauwe samenwerking tussen het Paralympisch atletiekteam en mijn bedrijf heeft tot mooie resultaten in de afgelopen jaren geleid. Ik ben dan ook blij dat we ook de komende vier jaren weer een bijdrage kunnen leveren en de samenwerking voortzetten."

De ondertekening vond plaats op Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg in Doorn waar een dag werd gehouden die in het teken stond van sporten met een prothese, de ‘sportprothesedag.' De atleten van het Dutch Parathletics Team waren daarbij aanwezig en Atletiekunie-bondscoach Guido Bonsen hield een inleiding over de succesvolle Road to Londen 2012.

Bron: Atletiekunie