Bedrijven actueel

De toekomst voor hoog actieve gebruikers met een beperking. De uitzondering van vandaag is de norm van morgen.

Na de overname van Frank Jol orthopedische dienstverlening en ‘Frank by Frank Jol’, begint de onderlinge samenwerking en integratie met OIM Orthopedie op het gebied van sportprothesiologie steeds meer vorm te krijgen. Het uitgangspunt is: een (hoog)actief leven mogelijk maken voor prothesegebruikers, die graag méér willen met hun prothese dan zich redden in het algemeen dagelijks leven. Kennis, bewustwording en betrokkenheid zijn belangrijke elementen om tot de juiste oplossing te komen voor (hoog)actieve gebruikers.

Toekomst

OIM Orthopedie en ‘Frank by Frank Jol’ hebben in de aanloop naar het EK Atletiek en de Olympische en Paralympische Spelen, diverse rondetafelsessies georganiseerd met revalidatieartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, verantwoordelijken of afvaardiging van het sportloket en onze orthopedisch adviseurs om samen te werken en te bekijken hoe we de toekomst voor hoog actieve gebruikers kunnen verbeteren. Op 9 juli a.s. vindt een symposium plaats om de uitkomsten te presenteren en hoe OIM Orthopedie verwacht in de toekomst met deze uitkomsten verder te gaan.

Nederland is een landelijk steunpunt rijker voor mensen met een beperking die de weg zoeken binnen de nationale en internationale sportwereld en dromen van een leven als (top)sporter. Onbeperkt Sportief Bewegen. Niet passief wachten op wat je op je afkomt, maar actief afgaan op een nieuwe toekomst. Drijvende kracht achter deze onderneming is fysiotherapeut Hans van Mourik.  

Ruim 30 jaar is Hans van Mourik actief met geamputeerden om voornamelijk op loopgebied de individuele prestaties te verbeteren, tevens verbonden bij de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) als fysiotherapeut van het nationaal handvoortbewogen rolstelhockeyteam.

Haal meer uit jezelf. 

Lees meer: Professioneel sportpunt –...

  • Wat mag zorg kosten?

  • Wat is levenskwaliteit?

  • Wat kost niet participeren?

  • Kan innovatieve technologie helpen de overhead te drukken? 

De technologische ontwikkeling en innovatie van medische hulpmiddelen lijkt grenzeloos. Waar gaat dit toe leiden? En hoe gaan we ervoor zorgen dat zorgconsumenten, productontwikkelaars, zorgprofessionals en de betalende instanties in harmonie gebruik kunnen gaan maken van innovatieve voorzieningen?

Tijdens het Ottobock symposium Limitless wordt de visie over zorgtoegankelijkheid door een keur aan vooraanstaande sprekers met u gedeeld. 

Het symposium is bedoeld voor artsen, zorgprofessionals, zorgverzekeraars, orthopedisch instrumentmakers, therapeuten en geïnteresseerden in zorgontwikkelingen.

Het ochtendprogramma bestaat uit een aantal workshops waarbij technologische producten worden toegelicht die participatie bevorderen.

Georganiseerd door Otto Bock Benelux [klik hier]

 

Veel mensen kiezen ervoor om een beenprothese zoals de C-Leg® te dragen zonder cosmetische overtrek. Een cosmetische overtrek kan echter een belangrijke rol spelen in de bescherming van het kniescharnier. De C-Leg® Protector is een kunststof huls die speciaal voor de C-Leg® is ontwikkeld om de knie te beschermen tegen spatwater en bij het knielen. Bovendien geeft de Protector het onderbeen een meer anatomische vorm. Door de goede aansluiting op de voet komt de broekspijp niet klem te zitten bij de voet-buisovergang.

Pimp your C-Leg® Protector

Lees meer: cosmetische overtrek voor...