Czech & Dutchteam in the O2 arena Praha De ParaGames Breda hebben tot nu toe al 2.000 inschrijvingen binnen uit 25 landen en zijn daarmee het grootste evenement voor sporters met een handicap in West-Europa. Het bestuur, met de nieuwe voorzitter Sjaak Duine voorop, zit vol ambities en wil er een nog groter evenement van maken. Van 10 tot en met 13 oktober zijn de games. Het tweejaarlijks evenement wordt voor de vijfde keer georganiseerd, met voor het eerst een groot deel van de sporten op de KMA.

In Breda doen zowel het H-Hockey (handvoortbewogenrolstoelhockey) als het E-Hockey (elektrischvoortbewogen) mee.

Het H-Hockey is een van de  snelst groeiende sporten. Nederland komt met het nationale team uit tegen de landen, Canada, Tjechië, Zweden, Zwitserland, Duitsland en België. Het komt voor de teams aan op kracht, techniek en tactiek. Het is daarom een attractieve sport om naar te kijken. 

Sporten die worden gedaan zijn; Badminton, Bankdrukken, Boccia, Bowlen, E-hockey, G-voetbal, Goalbal, H-hockey, Handbiken, Handboogsport, Hippische sport, LG-hockey, Roeien, Rolstoelbasketbal, Rolstoeldansen, Rolstoeltennis, Schermen, Showdown, Tafeltennis, Tandemrace, Waterbasketbal, Wheelchairrugby, Zitvolleybal.

De ParaGames Breda (voorheen BredaLympics geheten) is een sportevenement dat sinds 2005 wordt gehouden in Breda.
Om de twee jaar vindt het evenement plaats, op diverse sportlocaties in Breda. Er worden 26 verschillende sporten in toernooivorm aangeboden. De op wedstrijdniveau, zowel topsport als breedtesport, gehouden spelen zijn bestemd voor mensen met een lichamelijke functiebeperking.

ParaGamesBreda kent tevens de doelstelling aan te zetten tot beweging en/of sport, dit doet ze door het aanbieden van clinics gegeven door bekende Nederlandse sporters.

Zie meer op http://www.paragamesbreda.nl/

of volg op twitter en facebook