Al meer dan 30 jaar organiseert de Vereniging voor Gehandicapte Wintersporters (VGW) reizen naar de Wintersportgebieden om mensen met een fysieke beperking te leren skiën. Om kennis te maken met deze uitdaging organiseert de VGW dit jaar drie ski-clinics op

Meer dan 30 jaar Gehandicapte Wintersporters (VGW)

Indoor skibaan Snowworld te Zoetermeer. Tijdens deze clinics wordt les gegeven in het krukkenskiën (skiën op één been), skiën met prothese en snowboarden.

"Dag wintersport liefhebbers" , zo schrijft Geert Schipper van SPORT IS LEVEN alle sportliefhebbers met een "beperking" aan".
"Na 2 succesvolle zomerse clinics in september waarbij de temperaturen nog lekker aangenaam waren komt er met de weersverandering ook winterse activiteiten aan." Sport is Leven is een organisatie die mensen met een mogelijke beperking onbeperkt met sporten een aanraking brengt.

Maak kennis met de VGW. Voor het skiën is dat op de data (2 sessies per dag)
3 november 2012
24 november 2012
15 december 2012

INSCHRIJVEN
Zie onze agenda

Sledgehockey clinic 1 december te Amsterdam

Op  Zaterdag 1 December organiseert Sport is Leven een sledgehockey clinic bij de Amsterdam Huskies. Dit is ijshockey op een prikslee voor mensen met een fysieke beperking. Als je niet bang bent uitgevallen, van een flinke uitdaging houdt en je graag mentaal en fysiek inspant, dan is sledgehockey misschien wel jouw sport. Deze unieke sport is spectaculair, snel en aantrekkelijk. Voorwaarde is wel dat je een redelijke romp ballans en voldoende kracht in je armen en handen hebt. De Amsterdam Huskies ontvangen je op de Jaap Eden Baan te Amsterdam met een lekker bakkie koffie of thee om 15:00 uur in Cafe Restaurant Boven Nul. Na de clinic is er voor de deelnemers een diner. Ook de eventuele familie of vrienden die mee komen kunnen het ijshockey proberen.

De kosten voor deze clinic bedragen slechts 5 euro. Opgeven kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  o.v.v Sledgehockey