In het weekend van 11 tot en met 13 oktober vindt in Breda de Paragames 2013 plaats. ParaGamesBreda! is het grootste sportevenement in Europa voor mensen met een functionele beperking en wil mensen met een lichamelijke beperking aanzetten tot beweging. Diverse sportaccommodaties in Breda zijn van 10 t/m 13 oktober gezamenlijk het decor voor deze spelen.

Ook dit jaar is één van de disciplines Wheelchair Floorball-Hockey, in Nederland beter bekend als H-Hockey ofwel handvoortbewogen rolstoelhockey. Tijdens de Paragames wordt in samenwerking met de  Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) een zevenlandentoernooi gehouden, waar de Nederlandse nationale H-hockey selectie mee gaat strijden om de titel.

H-Hockey wordt internationaal gezien als een jonge sport en maakt momenteel de snelst groeiende ontwikkelingen door.  Het is snel, attractief om te zien, lijkt veel op ijshockey en in de rolstoel gespeeld door beperkte top-sporters. Een primeur in dit zevenlanden-toernooi is de aanwezigheid van Canada. Nederland gaat verder  strijd aan met Tsjechië, Duitsland,  België,  Zwitserland en topfavoriet Zweden.

Om een beeld te krijgen zijn twee video’s: 
http://www.youtube.com/watch?v=_RC8w3gUiyc
en  http://www.youtube.com/watch?v=7WwvCxSJhxk