Verhoogd actief

Wanneer men meer activiteiten doet dan gemiddeld de norm is verhoogd actief.

Je mist een been of een arm en je hebt veel zin om te sporten. Dat kan in het eerste ampuvoetbalteam van Nederland. Wat bezielt een speler, waarom doen ze het en wat willen ze er mee bereiken. In december zijn er filmopnames gemaakt bij UVV in Utrecht over het team en bij één van de keepers bij een voetbalvereniging in Eindhoven. Ze willen de wedstrijden spelen en volgend jaar aan de wereldkampioenschappen meedoen. De reportage is dinsdagavond 08 januari uitgezonden bij Eénvandaag op Ned. 1. Zie hier de uitzending.

Lees meer: Ampuvoetbalteam in éénVandaag.

De velden van FC Binnenmaas in Maasdam waren zaterdag het trainingsterrein van het eerste Nederlandse voetbalteam met jongemannen die een been of een arm missen. Ze willen volgend jaar naar het WK in Iran, maar eerst moet de tak van sport ook in Nederland nog meer tot leven komen.

Promotietrainingen
Het team werd vorige week gepresenteerd in het Gelredome tijdens de rust van Vitesse-Heerenveen. Sinds dit weekend gaan ze om de twee weken trainen. Voorlopig op verschillende velden in het land om het team te promoten. Vanaf begin 2013 is er een eigen veld in Groesbeek.

Hoor meer op RTVrijnmond

 

 

Afgelopen dagen is gestreden in Landgraaf om de beste plaatsen in het alpine skiën. De eerste dag won Anna Jochemsen een prachtige  zilveren medaille. Op de tweede dag van de IPCAS-slalom werd de Nederlandse gediskwalificeerd in de tweede run, omdat ze in de fout ging bij één van de poortjes.

De Duitse Andrea Rothfuss bleef in de categorie van Anne Jochemsen aan kop. De andere Nederlandse skiërs wisten niet op het podium te belanden. Bart Verbruggen werd elfde, na een eerdere 9e plaats. 

Lees meer: Zitskiër Kees-Jan is...