Stichting Aquarius organiseert op 3 december 2009 in recreatiecentrum Oostervant te Rotterdam voor de tweede keer de Nationale Wereldgehandicaptendag.
Stichting Aquarius heeft tot doel dat de Nationale Wereldgehandicaptendag in heel Nederland wordt georganiseerd. In 2009 in Rotterdam, in 2010 in Amsterdam en in 2011 in Utrecht. Naast de Nationale Wereldgehandicaptendag dit jaar in Rotterdam hoopt de Stichting dat andere steden in Nederland een Regionale Wereldgehandicaptendag willen organiseren.


Op 3 december is er een prachtig programma in Rotterdam samengesteld met ondermeer de support van Recreatiecentrum Oostervant.

 

Het programma begint  om 10:00 met  een debat. Dat  gaat vooral over de inhoudelijke verbetering van de zorg (meer kennis en betere verspreiding van kennis). Aan  dit debat zal Hans van Mourik, fysiotherapeut en manager van prothese-unlimited deelnemen en zijn inbreng zal zijn bij de thema's Mobiliteit en Sport. Dit deel wordt opgenomen voor RTV RIjnmond en 's-avonds worden uitgezonden. Om  12:00 - 13:00 Lunchwandeling met ontvangst Gehandicapte sporters. De deelnemers krijgen een lunchpakketje mee. Van  13:00 - 17:00 worden er verschillende sportclinics gegeven en u kunt daar aan deelnemen. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. Elke clinic duurt een half uur en u kunt zich voor maximaal drie clinic's opgeven. Van 17:00 - 18:00 kan men bowlen, wandelen, winkelen. Het bowlingcentrum Oostervant heeft twee banen voor rolstoelgebruikers. Na afloop volgt van 18:00 - 20:00 een diner. In het avondprogramma gaat het vooral over vriendschappen en kan er worden gedanst en gegeten worden van steengril onder muzikale begeleiding van Ruud van der Wel (ondermeer revalidatie trainer in Revalidatiecentrum Rijndam) en zijn leerlingen.

Kijk ook op de  officiële website van de 2e Nationale Wereldgehandicaptendag www.wereldgehandicaptendag.nl Onder het kopje andere Steden vindt u verder wat de mogelijkheden zijn in Utrecht, Den Haag en Amsterdam. Kortom in heel het land staan vrijwilligers voor u klaar. Doe Mee!