Na het grote succes van vorig jaar houdt ook dit jaar WSV Maurik een opendag voor gehandicapten, zondag 8 augustus 2010 is het zover. Het is de kans om te proberen of waterskien ook bij jou past, maar geeft je ook de mogelijkheid mee te varen in een snelle motorboot.

Waterskien met een beperking kan dat?
Mis je een been of een arm? Waterskien is heel goed mogelijk.

Ja, zelfs wanneer je twee benen mist of een dwarslaesie hebt kun je waterskien. Wij beschikken over een grote waterski met een stoeltje er op.
Er zijn ook waterskiers die blind zijn, zij skien op geluidseinen. Ook een verstandelijke beperking hoeft geen bezwaar te zijn om te waterski en. Dus kom naar onze Open Dag om te kijken of deze fantastische sport ook iets voor jou is!!!
Natuurlijk gaat het skien niet van zelf. De een staat meteen, de ander heeft er (veel) meer tijd voor nodig. Zie deze dag als een kennismaking, lukt het skien niet, dan kom je later nog eens terug.

 


Als je niet wilt waterskien, maar het lijkt je wel leuk om op een band achter een boot lekker over het water te zwieren of in een snelle boot mee te varen, kom dan ook naar onze Open Dag. We laten het je graag ervaren. We hebben ervaring met mensen met een lichamelijke beperking en kijken niet vreemd op wanneer je op krukken of in een rolstoel komt. Ons clubhuis en terrein is rolstoeltoegankelijk. Onze instructeurs hebben veel ervaring.
WSV Maurik heeft de beschikking over een speciale boot met boom (spreek uit boem). Een boom is een stang aan de zijkant van de boot waaraan je de eerste beginselen kunt leren. De instructeur kan dan met je praten tijdens het waterskien. Als je geleerd hebt aan de boom te waterskien, dan kan je het aan de lijn achter de boot proberen. Dankzij de Johan Cruijff Foundation hebben wij sinds dit jaar een kraan op onze steiger speciaal om gehandicapten in en uit het water of in en uit de boot te tillen. Tevens is er dankzij dit fonds een lift gemaakt tussen ons strand en het terras. Kun je door je beperking niet of niet goed zwemmen? Geen probleem, iedereen krijgt bij activiteiten op het water verplicht een zwemvest aan. We gaan er wel van uit dat je zelfstandig (met drijfmiddel) in het water kunt blijven drijven.


Ons terras, het strand en het clubhuis bieden toeschouwers een geweldige accommodatie waar de inwendige mens niets te kort hoeft te komen.
Voor deze middag vragen wij uitsluitend een brandstofvergoeding voor de boot a 10,00 euro per skibeurt van ca. 15 minuten. Wil je een tweede skibeurt, dan betaal je daarvoor slechts 7,50 euro. Onze instructeurs zijn vrijwilligers en het skimateriaal wordt door de vereniging gratis beschikbaar gesteld. Consumpties in ons clubhuis kun je tegen ledentarief kopen.


Wij zijn in capaciteit beperkt en willen op een juiste manier de boten, materiaal en vrijwilligers inzetten. Daarom is het belangrijk dat je je voor deze dag van tevoren aanmeldt, zodat wij een juiste indeling voor het waterskien, boot-, band- of banaanvaren kunnen maken.

Hoe ziet de dag er uit?

De dag begint om 10:00 uur en we hopen om 17:00 de dag af te sluiten. Kom vroeg en maak tussen de skibeurten door een praatje met de overige deelnemers, kijk naar elkaars vorderingen en leer van elkaar. Ben je aan het einde van de middag hongerig? Dan bestaat de mogelijkheid om voor €1 0,- aan de barbecue mee te doen. Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten, bel of mail dan met Ton van der Giessen, 06-53145858 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


We heten je graag welkom op zondag 8 augustus 2010 aan de Rijnbandijk 44a, 4021 GH Maurik.
Zie ook onze website www.wsvmaurik.nl