Meer bewegen

Meer bewegen om te voldoen aan de norm van bewegen.

Ben je sportief en wil je meer gaan bewegen? Heb je een arm- of beenprothese en wil je ervaren welke mogelijkheden er zijn voor jou om te sporten? Of ben je vanuit je vakgebied geïnteresseerd in de mogelijkheden om te sporten met een prothese?
Het Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg houdt zaterdag 20 april 2013 op de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn

Sporten met een prothese. Gewoon doen!

een dag die in het teken staat van sporten met een prothese. Deelnemers kunnen tijdens

Lees meer: Sporten met een prothese in...

Dennis van der Zeijden foundation organiseert in samenwerking met de NGG op het Naarderbos op zaterdag 13 oktober de Golfclinic 2012 voor mensen met een fysieke beperking.
Voor de 4e keer organiseren zij een geweldige golfclinic. Heb je een fysieke beperking en ben je benieuwd of golfen een sport voor jou is? Of wil je het opnieuw proberen? Wij weten het antwoord en organiseren daarom deze golfclinic om je kennis te laten maken met deze geweldige sport. Onder begeleiding van ervaren golfprof’s worden de basiselementen van het golfen geoefend waarbij jouw beperking geen belemmering vormt.

Lees meer: Golfen zonder handicap

Dennis van der Zeijden stopt al zijn energie in sportenGehandicapte golfer Dennis van der Zeijden uit Almere heeft zich ten doel gesteld om bij de beste vijf te eindigen van het Dutch Disabled Open. Het werd uiteindelijk een verdiende 2 plaats.  Het Open NK werd op 11-12 en 13 juli gehouden op de golfbaan in Purmerend.
Van der Zeijden heeft al vier jaar een beenprothese. Zijn rechteronderbeen moest worden geamputeerd vanwege een tumor. Onlangs zijn

Lees meer: Dennis van der Zeijden 2e...

De Constraint Induced Movement Therapy (CIMT), ook wel bekend als Forced Use Therapy, wordt toegepast voor verbetering van de handfunctie bij kinderen met een eenzijdig beperkte handfunctie als gevolg van een gedeeltelijke 'halfzijdige verlamming. Er blijkt meer winst te behalen als je met CIMT oefent met de aangedane arm. En dan vooral als Indiaan ....
Pauline Aarts, die in 2010 in Nijmegen promoveerde op het onderwerp, toonde aan dat door het gebruik van de goede hand te beperken, kinderen de aan gedane hand leren gebruiken De afgelopen jaren is in de Maartenskliniek in Nijmegen veelervaring opgedaan met deze behandelvorm. Daar staat het bekend als een piratenspel.

Indianen bij de Kinderrevalidatie?

Lees meer: Wat hebben piraten en...