bewegen / sport

Het meest elementaire van de mens is dat hij/zij zichzelf kan bewegen. Voor het verplaatsen van A naar B ofwel bij het gaan zijn prothese en orthese onmisbare middelen om daar te komen. Meer bewegen, verhoogd actief bewegen, sport en topsport zijn hierbij de middelen om  het doel van functioneel met het hulpmiddel  om te gaan en te komen tot een gezonde levensstijl.

Daarnaast heeft het als doel om mensen met een prothese of orthese te informeren over de positieve effecten van bewegen en sport en middels het in beeld brengen van het  beweeg en sportaanbod te stimuleren om ook (meer) te gaan sporten en/of bewegen.

Zweden overliep de Tsjechische Republiek in de finale van de Paragames. Een mooiere start konden de nieuwe coaches van de Zweedse ploeg  Ola Piccardo en Matten Rylander zich niet wensen. Zweden won de ParagamesBreda in Nederland.
Na een ongeslagen groepsfase en het  verslaan van Canada met  maar liefst 7-1 in de halve finales belandde de Zweden in de finale.  Op de tweede dag ontmoette Zweden gastland Nederland, die als enige ploeg gelijk kwam met Zweden.
In de finale zette dit succes voort en doordat  Zweden hoge druk hield, zette het de Tsjechen aan tot fouten. Na de eerste periode, was het 3-0 voor Zweden en daarna was er geen twijfel meer op de overwinning . Uiteindelijk ging blauw-en-geel naar de eindstreep met een verdiend 8-0.

Czech & Dutchteam in the O2 arena Praha De ParaGames Breda hebben tot nu toe al 2.000 inschrijvingen binnen uit 25 landen en zijn daarmee het grootste evenement voor sporters met een handicap in West-Europa. Het bestuur, met de nieuwe voorzitter Sjaak Duine voorop, zit vol ambities en wil er een nog groter evenement van maken. Van 10 tot en met 13 oktober zijn de games. Het tweejaarlijks evenement wordt voor de vijfde keer georganiseerd, met voor het eerst een groot deel van de sporten op de KMA.

In Breda doen zowel het H-Hockey (handvoortbewogenrolstoelhockey) als het E-Hockey (elektrischvoortbewogen) mee.

Lees meer: ParaGames Breda 11-12 en 13...

Bas Akkerman in actieTijdens de Koningsspelen op vrijdag 26 april in Bergen op Zoom werd een clinic gegeven door de Stichting Rolstoelhockey Nederland (SRN) in samenwerking  met de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB). Rolstoelhockey  internationals Bas Akkerman, Herman Langendoen, Rogier Croes en Marjan de Ridder en Hans Nijhoff van (SRN) hebben schoolkinderen laten ervaren hoe het is om met je rolstoel te hockeyen.  
Het NOS jeugdjournaal heeft vanaf 09.00 de Koningsspelen o.a. vanuit Bergen op Zoom live verslag gedaan.

Lees meer: Hoe leuk kan rolstoelhockey...

Gratis kennismaking met rolstoelhockey in Den Bosch Sport Voor Gehandicapten ’s-Hertogenbosch start dinsdag met rolstoelhockey. De organisatie biedt deze vorm van hockey in elektrische rolstoelen aan voor mensen die in het dagelijks leven afhankelijk zijn van een elektrische rolstoel of fysiek niet in staat zijn om aan handbewogen rolstoelhockey (H-hockey) deel te nemen. 

Tot aan de zomervakantie zijn er gratis kennismakingslessen. Deze trainingen worden iedere

Lees meer: Gratis kennismaking met...

Dennis van der Zeijden is een man met een bijzonder verhaal. Ondanks zijn fysieke beperking als gevolg van botkanker, heeft hij een stichting opgezet, de Dennis van der Zeijden Foundation, waarmee hij zich richt op sportclinics voor andere lichamelijk gehandicapten. OP donderdag 11 april 2013 organiseert hij een hele speciale activiteit voor deze mensen: namelijk een 'indoor skydive'. Een portret door verslaggeefster Fleur bij Omroep MAX

Lees meer: Gehandicapten vliegen om de...

Subcategorieën

Meer bewegen om te voldoen aan de norm van bewegen.
Wanneer men meer activiteiten doet dan gemiddeld de norm is verhoogd actief.
Sport met een prothese of orthese is   tot voor kort door diverse "deskundigen" geacht als niet zinvol en haalbaar. Door ervaring en gedreven uitproberen heeft men het tegendeel bewezen.